Coaching Limburg

Ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie is een therapievorm die jou gaat helpen om te gaan met (dagelijkse) stress. Dit kan door een goed gesprek, waarbij wij samen tot bepaalde inzichten komen. Een manier waarop dit ook bijvoorbeeld mogelijk is, is lichaamsgerichte acties of uiten (stemexpressie). 
Lees hieronder meer!

Ademhaling en Meditatietherapie

Het is ook mogelijk om via je ademhaling in een soort van diepe trance te komen. Dit gebeurt meestal via een geleide meditatie. Je bent dan niet onder hypnose, maar wel in een licht 'roesje', dat je helpt om via een door jou te beleven verhaal te kijken naar bijvoorbeeld gebeurtenissen uit je vroegste jeugd. Kindstukken zetten zich vaak vast in het bovenste deel van je lichaam, in je keel, je hals en schouders en bovenste longtoppen. Door bewust je ademhaling te verplaatsen naar je lage buik, is het mogelijk om je meer te verbinden met die kindstukken. Door een geleide meditatie, waarin je gewoon met mij in gesprek bent over wat je ziet, worden bepaalde dingen weer zichtbaar en soms ook duidelijk voor je. Zo kan oud zeer worden losgelaten. Ook dit is een zeer diepgaande manier van ontspanningtherapie.

Ontspanningstherapie en Beweging

Het is als ontspanningstherapie ook mogelijk om bepaalde plekken in je lichaam meer aandacht te geven door bepaalde bewegingen, die goed zijn om het in die bepaalde plek te laten stromen. Het lichaam kan als het ware met jou 'praten', doordat het aangeeft dat er iets niet helemaal goed is. Spanning zet zich vaak vast in het schoudergebied en ook in het lage ruggebied. Angst en twijfel vaak in knieƫn en heupen. Je hart en longen zijn mooie indicatoren voor onverwerkt verdriet. Er zijn verschillende oefeningen om deze plekken weer meer te laten stromen. Dit in combinatie met andere therapievormen maakt dat jouw lichaam en geest weer gezond en ontspannen zullen aanvoelen.

Ontspanningstherapie en Stem

Stembevrijding is een mooie therapievorm om alles wat er in jou zit geluid te geven. Dit doen we door klinken (dat is in feite zingen zonder woorden). Juist omdat je uit de woorden blijft, wordt het directe gevoel geuit. Dit directe gevoel, daar kom je vaak niet bij als je ergens precies de goede woorden aan wenst te geven, en je daarom in je hoofd schiet. Het uiten van dit directe gevoel door klank zorgt vaak voor een dieper 'innerlijk weten', hetgeen de emotie doet los schieten, waardoor het geleefd en gevoeld kan worden en dus letterlijk voor een bevrijding zorgt.